Valborgsfirande 

I början på 80-talet 1982, så började vi på Ostkroken ha en majbrasa på lilla ängen, 1983 gick vi ihop med Trattgränd, Ystarvägen, och en del bostadsrättsföreningar mot stora ängen. Vi hjälptes åt med att dra ris till brasan, Tråggränds-folket fixade korvkokare. Vi delade på kostnad på fyrverkeri, men vi fick det mesta sponsrat av företag. Trattgrändsfolket fixade lotteri och priser. Vi på Ostkroken var som huvudansvarig. Det blev ett lyckat arrangemang. Ersboda kulturkommite hade bildats. Den föreningen skulle verka för två gratisarrangemang för Ersbodaborna. Ersbodadagen och Valborg.
 Men Majbrasan drog vi på Ostkroken det längsta strået och jobbigaste. 1987 var vi så gott som ensamma som fixade brasan och då sa vi nej, nu får det vara nog.

 1988 skulle en förening och en hem& och skola förening ta hand om firande. Det blev pannkaka. De ville ha vår hjälp att tänta brasan, de klarade inte av det. 
 Hösten 1987 hade Ersboda Scoutkår startat och det var många som tyckte att kanske, det här arrangemanget passade den föreningen. Så 1989 tog scouterna över och har haft hand om brasan sedan dess. Men tyävrr finns inte Ersboda scoutkår längre och sista 2 åren har kårerna i övriga Umeå haft hand om brasan, i år säger dom nej. De har ingen som är intresserad av att arrangera något valborgsfirande på Ersboda.

 Ostkrokens kvartersråd tog beslutet förra veckan att: Självklart måste vi ha valborgsfirande på Ersboda.
Så, i år ansvarar vårt kvareter för årets firande.  

Kan du hjälpa till hör av dig till styrelsen eller gå över till Mikko på 76:an eller Kjell på 84:an
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter